Oglas

Recept za pastrvu u marinadi

author
Coolinarika
14. tra. 2023. 08:23
pastrva, riba, post, krumpir,
Shutterstock / Ilustracija | Shutterstock / Ilustracija

Jednostavno i lako pripremite postan ručak.

Oglas

Sastojci

– 2 pastrve (oko 400 g)

– 2 češnja češnjaka

– 1 vezica svježeg peršina

– sol, papar

– maslinovo ulje

– limunov sok

Priprema

Svježi peršin i češnjak isjeckati na sitno i napraviti marinadu s malo maslinovog ulja (ne previše, 2-3 žlice, ovom smjesom kasnije punite pastrvu).

U posudu nalijte maslinovo ulje, dodajte papar i limunov sok.

Očišćenu i posoljenu ribu obrišite papirnim ubrusom da maknete višak vode. Zatim je napunite ranije pripremljenom marinadom od peršina, češnjaka i maslinovog ulja.

Ribe ostaviti da sat vremena odstoji u ranije pripremljenoj mješavini ulja, papra i limunovog soka pa ih povremeno okrenite da što bolje upiju marinadu.

Marinirane pastrve stavite u pleh obložen papirom za pečenje poprskanim maslinovim uljem, a zatim stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.

Ribu pecite 35 do 40 minuta, odnosno dok kožica lijepo ne porumeni, a tijekom pečenja okrenite je barem dva puta.

Poslužiti pastrvu uz kuhani krumpir i salatu po izboru.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama